SoulCollage®

Placeholder Picture

Wat is werken
met SoulCollage® ?
In 2016 maakte ik voor het eerst kennis met SoulCollage® tijdens een workshop in de Achterhoek. Het woord collage trok mij omdat ik al zolang met deze techniek werk.

Bij SoulCollage® werk je bij voorkeur met beelden, omdat je daarmee je rechterhersenhelft activeert. Zo krijg je onder meer toegang tot jouw intuïtie, gevoelens en gewaarwordingen. Je kiest plaatjes uit tijdschriften of foto’s, die op kaarten van 12,7 cm bij 20,4 cm geplakt worden. Door de maat van de kaart word je min of meer gedwongen om tot de kern te gaan van de afbeelding. Dit zet je echt aan om te blijven schuiven met de plaatjes tot je werkelijk dat beeld hebt wat past bij het thema waar je de kaart over wilt maken. Zodra je kaart klaar is gaat hij in een plastic hoesje om hem te beschermen.
Hierna kun je de kaart gaan lezen. Daarvoor heeft Seena Frost, de grondlegster van SoulCollage®, een heel bijzondere manier ontwikkeld. Je kunt je kaart meteen lezen, maar ook op een (veel) later moment. Je merkt vanzelf wanneer de tijd er rijp voor is.
Seena Frost, de grondlegster van de SoulCollage® studeerde theologie aan Yale Divinity School, ontving haar Master psychologie van Santa Clara University was getrouwd, kreeg 4 kinderen, was gecertificeerd Relatie Therapeut, volgde speciale trainingen met Jean Houston en Robin van Doren, deze mensen inspireerden Seena tot het combineren van haar drie passies: spiritualiteit, psychotherapie en creativiteit. Het SoulCollage® proces en haar boek zijn ontstaan uit deze mix. Voor meer informatie over haar boek en alles wat met SoulCollage® te maken heeft kijk je op www.soulcollage.nl

Werken met SoulCollage® betekent dat je op een creatieve manier inzicht krijgt waar jouw behoeftes liggen en wat jouw talenten en sterke en zwakke kanten zijn en hoe daar mee om te gaan.
Door eerst intuïtief met de plaatjes aan het werk te gaan en die plaatjes bij elkaar te zetten, die voor jou een bepaald gebied kenbaar maken, krijg je overzicht in jezelf en in de wereld om je heen. Het is op een laagdrempelige creatieve manier bezig zijn met bewustwording.
Iedereen kan het en er zijn geen verwachtingen van goed of slecht mooi of lelijk. Het maakt alleen maar dingen zichtbaar voor jezelf.

Inmiddels ben ik zelf SoulCollage® facilitator en geef workshops in groepjes thuis in mijn atelier of op locatie, maar ik werk ook één op één met de SoulCollage® kaarten. Ik ben erg enthousiast over de methode, ik gebruik deze methode als tekentherapeut naast de teken(beeld)taal. Voor mij is het een aanvulling op het lezen vanuit de tekentaal.
De 1e keer maak je de kaarten echt intuïtief, je maakt kennis met wat er mogelijk is door de manier waarop we de kaarten gaan bevragen. De manier van bevragen vind je in het boek van Seena Frost. Maar ook tijdens mijn workshops wordt je uitgebreid begeleid bij het lezen van de kaarten. Al snel wil je meer kaarten maken.
Je wordt nieuwsgierig naar wat er nog meer verborgen zit in de plaatjes.
Juist deze nieuwsgierigheid maakt dat er mooie helende kaarten gemaakt worden.
Al doende leer ik je hoe we vanuit verschillende invalshoeken kaarten maken, ordenen en vooral hoe we de kaarten gaan lezen en welke mooie inzichten ze jou geven
Ik werk meestal vanuit een thema of situatie. In dit boek Ontdek de kracht van Collage schrijf ik over de chakra’s. In de SoulCollage® wordt ook aandacht gegeven aan de chakra’s. Vandaar dat ik in dit boek aandacht geef aan het werken vanuit de SoulCollage®
Ik heb ontdekt dat werken met de SoulCollage® bij rouw en verlies, een geweldig hulpmiddel is. Overzichtelijk en hanteerbaar. Door de maat van de kaart, kan de kaart meegenomen worden in de handtas en een tijdje als steun dienen.
Vanaf 2022 leg ik me helemaal toe op het begeleiden bij afscheid, rouw en verlies in woord, klank en kleur. Zie www.afscheidinwoordklankenkleur.nl en zet daarbij ook de SoulCollage® in.
Wil je weten hoe ik werk met SoulCollage® in mijn praktijk, neem dan contact met mij op via www.ontdektekentaal.nl

Placeholder Picture


- Vertrouwen hebben,
- plezier maken,
- jezelf zijn,
- communicatie en
- vooral lachen
zijn belangrijke elementen die we inzetten bij het maken van de SoulCollage®kaarten.

De 1e keer maak je de kaarten echt intuïtief, je maakt kennis met wat er mogelijk is door de manier waarop we de kaarten gaan bevragen.
Al snel wil je meer kaarten maken.
Je wordt nieuwsgierig naar wat er nog meer verborgen zit in de plaatjes.
Juist deze nieuwsgierigheid maakt dat er mooie helende kaarten gemaakt gaan worden.
Aldoende leer ik je hoe we vanuit verschillende invalshoeken kaarten gaan maken, ordenen en vooral hoe we de kaarten gaan lezen en welke mooie inzichten ze jou gaan geven.

Aanmelden kan HIER